دیکته گفتن معلم به دانش آموزان
دریافت
حجم: 675 کیلوبایت
توضیحات: فقط ببینید
دریافت
حجم: 675 کیلوبایت
توضیحات: فقط ببینید
کونگفو (به چینی: 功夫) یک اصطلاح مشهور چینی است که اغلب برای اشاره به هر یک از انواع هنرهای رزمی چینی ـ از جمله شکل مدرن آن ووشو ـ بکار میرود. معنای اصلی کونگ فو در زبان چینی تا حدی از آنچه که این روزها از این لغت برداشت میشود متفاوت است. کونگفو در اصل به معنای تخصص فرد در هر مهارتی - نه لزوماً رزمی- میباشد. تغییر معنایی این واژه احتمالاً به دلیل ترجمه نامناسب فیلمهای چینی اتفاق افتاده است.
واژه کونگفو از دو بخش «کونگ» یا «گونگ» (چینی: 功) به معنای کار، فعالیت، شایستگی یا دستاورد و «فو» (چینی: 夫) تشکیل میشود. «فو» در زبان چینی هم به معنی انسان است و هم پسوندی با معانی بسیار مختلف. اگر فو را در معنای اول آن در نظر بگیریم معنی کونگفو چیزی شبیه به «دستاورد انسان» خواهد بود و اگر آن را پسوند بدانیم معنای آن «فعالیت و تلاشی که با صرف زمان و انرژی قابل توجه به دست میآید» خواهد بود.
به این ترتیب «تمرین کونگفو» در اصل به معنی تمرین یک رشته رزمی نبوده است بلکه به فرایند کلی تمرینات بدنی و ذهنی یک شخص و آموزشها و تکامل مهارتهای او اشاره داشته است. حالا این مهارت ممکن است در زمینه یک هنر رزمی باشد یا هر مهارت دیگری در رشته های هنری، علمی و فنی مختلف. از سبک های ایرانی کونگ فو می توان به کونگ فو پرتوآ ، کونگ فو توآ اشاره کرد.
گفته می شود ایرانیان باستان در آغاز سال نو پس از دوازده روز جشن گرفتن و شادی کردن که به یاد دوازده ماه سال است، روز سیزدهم نوروز را که روز فرخنده ایست به باغ و صحرا می رفتند و شادی می کردند و در حقیقت با این ترتیب رسمی بودن دورهً نوروز را به پایان میرسانیدند. می توان گفت معقول ترین موردی که درباره ی سیزده به در گفته می شود همین است.
بهتر است در آغاز، پیشگفتاری پیرامون عدد 13 وروز سیزدهم و اینکه آیا این عدد و این روز در ایران و فرهنگ ایرانی نحس است داشته یا نه فراهم آوریم :
نخست باید به این موضوع توجه داشت که در فرهنگ ایرانی، هیچ یک از روزهای سال «نحس» و «بدیمن» یا «شوم» شمرده نشده، بلکه چنانچه می دانیم هر یک از روزهای هفته و ماه نام هایی زیبا و در ارتباط با یکی از مظاهر طبیعت یا ایزدان و امشاسپندان داشته و دارند، و روز سیزدهم هر ماه خورشیدی در گاهشماری ایرانی نیز «تیر روز» نام دارد که از آن ِستاره ی تیشتر، ستاره ی باران آور می باشد و ایرانیان از روی خجستگی، این روز را برای نخستین جشن تیرگان سال، انتخاب کرده اند.
همچنین در هیچ یک از متون کهن و هیچ دانشمند و نویسنده ای، از این روز به بدی یاد نکرده اند بلکه در بیشتر نوشتارها و کتاب ها، از سیزدهم نوروز با عنوان روزی فرخنده و خجسته نام برده اند.
برای نمونه کتاب «آثار الباقیه» جدولی برای سعد و نحس بودن روزها دارد که در آن جدول در مقابل روز سیزدهم نوروز کلمه ی «سعد» به معنی نیک و فرخنده آورده شده است.
آخرین چهارشنبه قبل از حلول سال جدید را چهارشنبه سوری می گویند، که البته شب آن، یعنی غروب سه شنبه مهم است نه خود چهار شنبه. جشن چهارشنبه سوری یکی از مراسم بسیار جذاب و مفرح ما ایرانیان به شمار می آید. این جشن در قبل از تهاجم اعراب در بین نیاکان ما به جشن سوری مرسوم بود. سور به معنی سرخ می باشد و چون این جشن با برپا کردن آتش همراه است به این نام مرسوم گردید. آتش در بین ما ایرانیان مظهر نابودی تاریکی و سیاهی است. این دو واژه همان پلیدی و اهریمن هستند و روشنایی آتش پاکیزگی، طراوت، زندگی و سلامتی، سازندگی و پیشرفت را به همراه دارد. همچنین با کمک آتش و نور که سمبل های خوبی هستند افراد امیدوارند که راه خود را در آخرین شبهای تاریک سال پیدا کنند و به روزهای آغازین بهار برسند.
مراسم شب چهارشنبه سوری بطور اجمالی
همه کار به این منظور است که در این شب خوشی بیاید و غم برود.
جالب ترین و مرسوم ترین مراسم این شب برپاکردن آتش با بته و خار در سر گذرها، بر سر بامها و یا در حیاط خانه ها می باشد. افراد شرکت کننده در کنار آتش جمع می شوند و همراه با رقص و آواز یک به یک از روی آتش می پرند و جمله "سرخی تو از من، زردی من از تو" را تکرار می کنند، به این معنی که سرخی و تازگی و روشنایی آتش از آن من و زردی و مریضی و بدی من نیز از آن آتش، تا در آتش بسوزد و پاک شود. وقتی آتش سوخته و تمام شد، اگر در خانه مراسم انجام شده باشد، خاکسترها را جاروب نموده و جمع می کنند و می دهند یک نفر از خانه بیرون ببرد. در این موقع همه اهل خانه جمع شده، می پرسند: "کجا می روی؟"، می گوید: "کوچه". میپرسند: "چی چی می بری؟" می گوید: "درد و بلای اهل خانه". این شخص با خاکسترها بیرون می رود و در را بروی او می بندند. پس از آنکه خاکسترها را بیرون ریخت بر می گردد و در می زند. اهل خانه با هم می پرسند: "کی هستی؟"، می گوید: "منم". می پرسند: "از کجا آمده ای؟"، می گوید: "از عروسی". می پرسند: "چی چی آوردی؟" می گوید: "تندرستی".
مقارن غروب قبل از تشریفات جهیدن از روی آتش و گاهی هم بعد از آن باید کوزه ای شکسته شود. این رسم به این شکل انجام می شد که در یک کوزه کمی زغال (نشان سیاه بختی) و اندکی نمک (نشان شوری چشم) و یک سکه کم ارزش می گذاشتند و بعد از کمی رقص و دست به دست گرداندن این کوزه، نفر آخر آن را سر بام می برد و از آن بالا به پایین می انداخت. کوزه ای که شکسته می شد باید کهنه ترین کوزه ها باشد زیرا آن کوزه حامل غمهاست. خلاصه چون می شکست اهل خانه یک صدا می پرسیدند: "چه بود شکستی؟"، می گفت: "قضا - بلا". می گویند: "توی آن چه بود؟"، جواب می دهد: "توی آن غم و غصه".
دیگر سنت این زمان فال گوش است. بعد از جستن از روی آتش و شکستن کوزه قضا و بلا، فال گوش ایستادن شروع می شود. بعضی عقیده دارند که اگر شب چهار شنبه سوری فال بگیرند فالشان درست در می آید. از این رو به ویژه در گذشته ها اگر کسانی می خواستند فال بگیرند، سر چهار راه به نحوی که کسی آنها را نبیند در تاریکی و یا دالان خانه رو به قبله می ایستادند و به گفت و گوی عابرین گوش می دادند. اگر عابرین سخنانی امید بخش در مورد عقد، عروسی، معامله ای سود دار، خبر خوشی که شنیده اند و یا مژده ای که داده اند، بیان می کردند، به فال نیک گرفته می شد و نوید آن بود که سالی نیکو و پر از شادی و سرور در پیش است و اگر بر عکس از اختلاف، نزاع، مرگ، ضرر، ناخوشی و خبر های ناگوار گفت و گو می شد نشان این بود که سال نو سال نیکویی برای فال گیرنده است. رهگذران هم چون می دانند شب چهارشنبه سوری است سر چهار راهها مواظب هستند حرفهای امید بخش بزنند. دربعضی اوقات نیز زنان کاسه ای را بر می داشتند و به خانه این و آن می رفتند و با پول یا فلز یا شئ به کاسه می زدند که صدای تصادم شئ و کاسه شنیده شود و صاحبخانه با خبر گردد و بیاید دم در. وقتی صاحبخانه می آمد و آنها را می دید حرفی رد و بدل نمی شد. اگر صاحبخانه می رفت و برایشان شیرینی و آجیل می آورد نشان خیر و برکت بود و اگر نه بر عکس.
این عقیده نیز وجود دارد که ارواح گذشتگان افراد، در این روز دوستان و یاران خود را نظاره می کنند. بسیاری از مردم خصوصاً بچه های خود را در لباسی مخفی می کنند و در حالیکه با قاشق به ظرفی می زنند به در خانه ها می روند و مردم برای رفع بلا چیزی به آنها مژدگانی می دهند، به این سنت " قاشق زنی" می گویند . مردم برای اینکه آرزوهایشان به حقیقت بپیوندند به آنها انواع غذاها می دهند، بعضی از این هدایای مردم عبارتند است: سوپ، آجیل، میوه، پسته، مغز بادام، فندق، انجیر و کشمش.
بعضی ها برای اینکه گره از کار فرو بسته آنها گشوده شود، گوشه دستمال یا چهار قد یا چادر یا پیراهن خود را گره می زدند و می رفتند سر گذر در یک جای خلوت در تاریکی می ایستادند اولین کسی که از آنجا عبور می کرد خواه زن باشد خواه مرد یا بچه گره را جلو او می بردند بی آنکه حرفی دیگر بزنند می گفتند: "گره از کارم باز کن"، به کسی که این پیشنهاد شده واجب بود که گره را باز کند و برود. این گره گشایی به وسیله قفل هم ممکن است. در آن صورت باید گفت "کار بسته ام را باز کن ".
برای اینکه کارها خوب شود و زندگی رونق گیرد و مخصوصاً دخترهای دم بخت سفید بخت شوند اعتقاد بر این بود که باید شب چهارشنبه سوری وقتی که هوا کاملاً تاریک شده رفت به دکان عطاری، که اگر دکان رو به قبله باشد بهتر است. آن وقت باید یک پول به عطار نشان داد و گفت: "کندروشا برای کار گشا". البته عطار از جایش حرکت می کند که کندروشا بدهد، همین که عطار رویش را برگرداند باید فرار کرد. بعد به همین ترتیب باید از دکان دیگر "خوشبو" بخواهند باز فرار کنند. بعد از دکان سوم که حتماً باید رو به قبله باشد باید اسپند و کندر بخرند و ببرند به خانه با تشریفات لازم دود کنند تا از چشم بد در امان باشند و کار بسته شان باز شود.
رسم دیگر این بود که باید هفت دانه پنجاه دیناری برداشت و از هفت دکان عطاری رو به قبله اسپند و کندر خرید و همه را مخلوط کرد و در یک کیسه ریخت و به دیوار رو به قبله آویزان کرد. شب، همین که تشریفات دیگر تمام شد موقع چراغ روشن کردن از آن اسپند یک مشت در آتش باید ریخت. این کار باید به دست بزرگترین خانمی که در خانه هست، از نظر سن، انجام گیرد. او باید بچه ها را یکی یکی از میان دود اسپند بگذراند. قبل از ریختن اسپند در آتش باید آنرا دور سر همه اهل خانه گردانده و این ورد را بخواند: "اسپند اسپند دانه اسپند سی و سه دانه بترکد چشم حسود بیگانه. همسایه دست راستی، همسایه دست چپی، همسایه روبرو، همسایه پشت سر ... "
زنان شیراز در سابق عقیده داشتند که در شب چهار شنبه سوری باید حتماً به سعدیه رفت و در آب سعدیه آب تنی کرد. پیر زنانِ با نشاط قدیمی شیراز، در شب چهارشنبه سوری بزک نموده و مجلس عیشی رو به راه می کردند. در این مجلس از ترانه های قدیمی خوانده می شد و دایره نیز می زدند و همه ابراز سرور می کردند.
پس از ختم این تشریفات اهل خانواده گرد هم جمع می شوند وبه خوردن آجیل مشکل گشا شامل هفت نوع خشکبار و شیرینی می پردازند و به شادی و تفنن مشغول می گردند.
در پایان نیز، پس از خوردن آجیل اهل خانه دور هم می نشینند و فال می گیرند. فال با حافظ یکی از فال های شب چهار شنبه سوری است ولی بهتر آن است که با "بولونی" فال گرفته شود. در همه خانه ها از این شیشه ها یا کوزه های دهان گشاد که بولونی نامیده می شود هست. زن ها و دختر ها و بچه ها جمع می شوند، یک بولونی وسط می گذارند همه کسانی که در فال گرفتن شرکت کرده اند یک چیزی در آن می اندازند. یکی شانه سرش را، یکی انگشترش را، یکی گوشواره اش را، یکی دست بند و غیره. آن وقت به عده فال گیرها کاغذ چهار گوش درست می کنند و در بولونی می اندازند. یکی از دو بچه کوچک، که در دو طرف میز می نشانند، اشیایی را که توی کوزه است و دیگری یکی از آن کاغذ ها را بیرون می آورد. چیزی که در کاغذ نوشته شده فال خوشبختی صاحب آن نشانی است.
وبل، نوهٔ یکی از دانشمندان قرن هفدهم میلادی، اولاس رودبک (۱۶۳۰-۱۷۰۸)، فرزند سوم امانوئل نوبل (۱۸۰۱-۱۸۷۲) و آندریته آلسل (۱۸۰۵-۱۸۸۹) بود.
او که متولد استکهلم بود، همراه با خانوادهاش در سال ۱۸۴۲ به سنت پیترزبرگ مهاجرت کرد. در آن جا پدرش (که اولین تخته چندلایی را اختراع کرده بود) یک کارخانه تسلیحات سازی ایجاد کرده بود و مینهای آبی میساخت.
آلفرد در آن شهر تحت نظر نیکلای نیکلایویچ زینین به مطالعه شیمی پرداخت. در سال ۱۸۵۹، کارخانهٔ خانوادگی آنها به عهده پسر دوم، لودویگ نوبل (۱۸۳۱-۱۸۸۸) گذاشته شد که آن را وسعت قابل ملاحظهای بخشید. این شرکت خانوادگی بعد از مدتی ورشکسته شد و آلفرد به همراه خانوادهاش به آمریکا رفت. وی تمام وقت خود را به تحقیق دربارهٔ مواد منفجره، مخصوصاً ایمن سازی و استفاده بهتر از نیتروگلیسیرین پرداخت. این ماده (نیتروگلیسیرین) در سال ۱۸۴۷ توسط آسکانو سوبر رو، یکی از دانشجویان تیوفیل-یولس پلوتسه دردانشگاه تورینو کشف شده بود.
در پی آزمایشها گوناگون، چندین انفجار در کارخانهای که خانواده اش در هلن بورگ خریده بودند به وقوع پیوست که در پی یکی از آن انفجار ها؛ در سال ۱۸۶۴ برادر کوچک آلفرد و چند نفر از کارگران کشته شدند.
سرانجام دینامیت در سال ۱۸۶۶ در کرومل (هامبورگ، آلمان) اختراع و در سال ۱۸۶۷ به ثبت رسید.
نوبل همچنین نمایش نامهای به نام «نمسیس» را در قالب نثر به رشته تحریر درآورد که یک تراژدی چهار شخصیتی در باره نجیب زادهای ایتالیایی به نام «بیاتریسه سنسی» است. این نثر که تا حدودی بر گرفته از درام سنسی اثر پرسی بیشه شلی است، در سالهای آخر عمر نوبل به چاپ رسید. به جز سه نسخه، تمامی نسخ دیگر این کتاب به اتهام توهین به مقدسات بلافاصله بعد از فوت وی نابود گردید. یکی از سه نسخهٔ بجا مانده که به دو زبان سوئدی و اسپرانتو است، اولین بار در سال ۲۰۰۳ در سوئد به چاپ رسید.
نوبل دریافت که اگر نیتروگلیسیرین جذب یک ماده خنثی مانند دیاتومایت گردد، در هنگام جابجایی به مراتب امن تر خواهد بود و آن مخلوط را در سال ۱۸۶۷ به نام دینامیت ثبت کرد. او برای این کار از ترکیب سه واحد نیتروگلیسیرین و یک واحد دیاتومایت (که متشکل از ۸۶٪ سیلیس، ۵٪ سدیوم، ۳٪ منیزیم و ۲٪ آهن است.) به علاوه مقدار کمی کربنات سدیم استفاده کرد و آن را برای اولین بار در یک مراسم شکار در ردهیل، در سوری انگلستان به نمایش در آورد که مورد استقبال قرار گرفت.
امروزه بر روی دینامیتها واژه «شدیداً منفجره» درج میشود. مفهوم این عبارت این است که این ماده قدرت تخریت بالایی دارد ولی از دستهٔ مواد منفجرهٔ آتشزا نیست. دینامیت اولین مادهٔ منفجرهٔ قابل کنترلی به حساب میرود که از باروت قدرت بیشتری دارد. این ماده ابتدا با نام «گرد منفجرهٔ نوبل» فروخته میشد ولی بعد از معرفی شدنش؛ شهرت بسیاری یافت و به عنوان جایگزین مطمئنی برای باروت و نیتروگلیسیرین مطرح شد. نوبل به دقت بر ساخت و ساز دینامیت نظارت میکرد و سریعاً باعث تعطیلی تولید کنندگان غیر مجاز آن میشد. هر چند بعضی تجار آمریکایی با ایجاد تغییرات اندکی در ترکیب اصلی؛ او را دور زدند، با این حال دینامیت ثروت قابل توجهی نصیب نوبل کرد.
محصول بعدی او مخلوط نیتروگلیسیرین با ماده منفجره دیگری یعنی نیتروسلولوز (باروت فتیله) بود که به پیدایش ماده شفاف ژله مانندی منجر ش شد
دریافت فایل با لینک مستقیم
حجم: 10.4 مگابایت
طبق نکته ی گفته شده توسط آقای انیسی هر روز به سایت olomhm.ir رفته و آزمون آنلاین دهید
1- اگر عددی منفی را به تعداد فرد مرتبه در
خودش
ضرب کنیم حاصل عددی منفی است و اگر عددی
فرد
را زوج مرتبه در خودش ضرب کنیم حاصل عددی
منفی است.
2-مجموع اعداد = میانگین اعداد * تعداد اعداد
3-علامات ضرب = بی علامت مانند ab یا . مانند
a.b یا * مانند a*b
دریافت فایل با لینک مستقیم
حجم: 4.09 مگابایت
توضیحات: کتاب سال تحصیلی 94-95
فداکار کیست؟
دلیل ازدواج حضرت زهرا (س) با امیر المومنین (ع) با وجود اینکه خواستگاران ثروتمندی داشت،چه بود؟
پنج مورد از ویژگی های اخلاقی حضرت فاطمه (س) را بنویسید.
بنا به فرمایش امام علی (ع) خداوند از آگاهان در برابر شکم بارگی ستمگران چه عهد و پیمانی گرفته است؟
وقتی خداوند آیات مهم سوره .................. را نازل فرمود،امام علی (ع) این مسئولیت خطرناک را عهده دار شد.
چه کسی و به کمک کدام فرشته پیامبر اسلام را از نقشه خطرناک مشرکان با خبر ساخت؟
اگر پیامبر اکرم (ص) مکه را ترک نمی کردند،چه اتفاقی برای رسالتشان می افتاد؟
علی جان! آیا می توانی مرا در اجرای ................................ یاری کنی؟
پیامبر (ص) از امام علی(ع) خواستند بجای ایشان در منزل بمانند تا ایشان فرصت کافی برای دور شدن از ........ داشته باشند.
وقتی علی (ع) از پیامبر(ص)شنید که ممکن است خوابیدن وی در بستر پیامبر (ص) موجب شهادتش گردد،چه سوالی از پیامبر (ص) پرسید؟
مشرکان چه زمانی از شب خانه پیامبر(ص)را محاصره کردند؟
طبق آیه 207 سوره مبارکه بقره،معنی اصطلاح "فروش جان" چیست؟
"او ز مردم کسانی جان خود را فدا می کنند" تا چه چیزی بدست آورند؟
بر اساس آیه ی شریفه و من الناس من یشری نفسه ابتغاء مرضات الله ... به نظر شما چرا امیر مومنان(ع) بدون ترس و نگرانی خوابیدن در بستر پیامبر(ص) را پذیرفت؟
ماجرای از خود گذشتگی حضرت علی (ع) در شب هجرت،به ......................... مشهور است.
عمرو ابن عبدود (جنگجوی نامدار عرب) در میدان جنگ ....................... فریاد می کشید و مبارز می خواست و تنها کسی که برای نبرد تن به تن با او داوطلب شد .......................... بود.
وقتی در جنگ ..................... بسیاری از مومنان به شهادت رسیدند،کسی که در کنار رسول خدا با شجاعت می جنگید،علی (ع) بود.
مرد مسیحی چگونه به حقانیت دین اسلام پی برد و مسلمان شد؟
کافران چه زمانی به خانه پیامبر (ص) حمله کردند؟
-سلمان فارسی گفت
"معلوم است که دوست ندارید از آبادانی به ویرانی بروید"
( ) صحیح ( ) غلط
-از شهدا همواره با افتخار یاد می شود حتی اگر گاهی قبل از شهادت،انسان ویژه ای مثل علما نبوده باشند.
( ) صحیح ( ) غلط
-نیکی به پدر و مادر،صدقه دادن و خوش اخلاقی تنها اموری است که انجام آنها باعث آسانی زندگی در دنیا و آخرت می شود.
( ) صحیح ( ) غلط
-مرد جوان چیزهایی قبل از مرگ می دید که هرگز نتوانست آنها را برای دیگران بیان کند.
( ) صحیح ( ) غلط
-مادر در باره ی فرزند خطاکار گفت خدایا به خاطر تو او را بخشیدم ... تو هم او را ببخش
( ) صحیح ( ) غلط
-فرزند توبه کرد و با تبسم به رسول خدا گفت که آن دو موجود ترسناک رفته و دو فرشته ی زیبا و خندان به سوی او می آیند.
( ) صحیح ( ) غلط
-در کتاب بحار الانوار آمده است که امام صادق علیه السلام فرمود"هر کس پیوند خود را با بستگانش محکم کند و با پدر و مادرش بسیار خوش رفتار باشد،دشواری مرگ بر او آسان می شود و در دنیا نیز هرگز فقیر و تهی دست نمی شود"
-در شبی بسیار گرم امام سجاد علیه السلام را دیدم که کیسه ای نان گندم بر پشت خود حمل می کرد...
( ) صحیح ( ) غلط
-امام سجاد علیه السلام به مردی که قصد داشت کیسه را از امام بگیرد فرمود: "تو را به خدا قسم می دهم تا مرا رها کنی"
( ) صحیح ( ) غلط
-امام سجاد لبخند زد و فرمود : منظورم از آن سفر،سفر مرگ بود که برای آن آماده می شوم
( ) صحیح ( ) غلط
-آذوقه بردن امام سجاد علیه السلام،موجب شده بود شانه آن حضرت پینه ببندد.
( ) صحیح ( ) غلط
-امام صادق علیه السلام در نهج البلاغه می فرماید "صدقه دادن موجب نجات از مرگ بد و رهایی از هفتاد نوع بلاست"
( ) صحیح ( ) غلط
-در دین خداوند،صدقه فقط مالی است که در راه خدا خرج شود یا به نیازمند داده شود.
( ) صحیح ( ) غلط
-رسول خدا به مادر سعد ابن معاذ فرمود،این قدر با اطمینان سخن مگو ... علت فشار قبر سعد این است که او با خانواده اش در خانه بد اخلاقی می کرد...
( ) صحیح ( ) غلط
باتوجه به شباهت های فراوانی که میان زندگی ما و "زیرک" وجود دارد،می توان گفت در این داستان فقط گروهی از انسان ها می توانند نقش این پادشاه را در زندگی بازی کنند.
( ) صحیح ( ) غلط
-در سوره مبارکه نحل (آیه 32) در عبارت "الذین تتوفاهم الملائکه طیبین" ، واژه ی "طبین" یعنی "در حالیکه پاکند.
( ) صحیح ( ) غلط
- آیه ی شریفه "ادخلوا الجنه بما کنتم تعملون" به ما می فهماند که "پاداش" به "عمل" بستگی دارد.
( ) صحیح ( ) غلط
- واژگان "یضربون وجوههم ... " یعنی ملائکه، به پشت های کافران می زنند.
( ) صحیح ( ) غلط
- "عذال الحریق" یعنی "عذاب سوزان"
( ) صحیح ( ) غلط
-وضعیت ما انسان ها نیز در هنگام رفتن از این دنیا با انسان های دیگر متفاوت است
( ) صحیح ( ) غلط
-علت اینکه عده ای از مردماز حمایت فرشتگان و محافظت خدواند محروم میشوند چیست؟
2-بهترین نمونه دعا چه است؟
3-هنگامی که فرشتگان روح انسان های پاک را مگیرند چه میگوییند؟
4-در هنگام گرفتن جان کافران فرشتگان چه میکنند؟
5-علت فشار سعد ابن معاذ چه بود؟
6-مفهمو آیه ی { له معقبات من بین یدیه و من خلفه یحفظونه ........... } کدام است؟
7-علت جوانی که در حالت مرگ عذاب میکشید و پریشان بود چه بود؟
8-ساده ترین نوع تشکر........ است.
9-کار های نیک بسیاری وجود دارند که انجام آن ها میتواند پاداش بزرگ خداوند را در هنگام انتقال از این جهان به دنبال داشته باشد.. این کار ها کدام کار است؟
10-هنگامی که فرشتگان جان انسان های پاک را میگیرند چه میگویند؟
الف(گزینه درست را با علامت * مشخص کنید.) 6نمره(
شبی است که در آن شب.........در بستر پیامبر خوابید تا ایشان به سلامت هجرتش را آغاز کند. » لیله المبیت «)۱
۱(حضرت علی)علیه السلام( ۲(ابوبکر
۳(سلمان فارسی ۴(حمزه)عموی پیامبر(
۲(دلیل پذیرفتن حکومت توسط امام علی)علیه السلام(.......................بود.
۱(ایجاد عدالت بین مردم ۲(حکومت کردن
۳(جنگ با معاویه ۴(ِگسترش سرزمین های اسلامی
۳(پیامبر)ص( فرمود: .........اولین کسی است که بعد از وفاتم به من ملحق می شود.
۱(حضرت خدیجه )س( ۲(حضرت زهرا)س(
۳(حضرت آمنه)س( ۴(حضرت زینب)س(
۴(کدام یک از موارد زیر از نمونه های یاری دادن خداوند است؟
۱( دفاع از دین ۲( دعا
۳( صبر و تقوا ۴( دوری از گناه
۵(علت فشار قبر سعد بن معاذ که از یاران پیامبر بود،کدام گزینه است؟
۱(بی احترامی به والدین ۲( بداخلاقی
۳( ترک واجبات ۴( انجام گناه
ساده ترین راه برای جلب یاری خداوند کدام است؟ » وقال ربکم ادعونی استجب لکم « ۶(براساس آیه
۱(صبر ۲(دعا ۳(تقوا ۴(توکل
۷(تقوا یعنی................
۱(انجام واجبات دینی ۲(دوری از گناه هنگام مواجهه با آن
۳(انجام مستحبات دینی ۴(دوری از بدی ها
درشان کدام یک از شخصیت های زیر نازل شده است؟ »... ومن الناس یشری نفسه ابتغاء مرضات الله « ۸(آیه
۱(پیامبر)ص( ۲(امیرالمومنین)ع( ۳(امام حسین)ع( ۴(امام زمان)عج(
اشاره به چه کسانی است؟ » ولو تری اذ یتوفی الذین کفروا الملائکه یضربون وجوههم و ادبارهم وذوقو عذاب الحریق « ۹(آیه شریفه
۱(ستم دیدگان ۲(کافران ۳(افراد پاک ۴(پرهیزگاران
۱۱ (این حدیث پیامبر)ص(با کدام یک از ویژگی های ایشان مطابقت دارد؟
» هیچ وقت انجام کارهای شخصی خود را از دیگران نخواهید}حتی در کوچکترین چیزی{مثل درخواست برای چوب خلال دندان «
۱(تواضع و ساده زیستی ۲(عزت نفس ۳(بزرگواری و محبت ۴(دلسوزی و مهربانی
۱۱ (کفر وناسپاسی نتیجه چیست؟
۱(استفاده صحیح از نعمت ۲(تواضع و ساده زیستی
۳(استفاده ناصحیح از نعمت ۴(عزت نفس
۱۲ (کدام یک از شرایط مراجع تقلید به این معناست که مرجع تقلید باید به واجبات دینی عمل و از گناهان دوری نماید.
۱(عادل بودن ۲(اعلم بودن ۳(زنده بودن ۴(شیعه بودن
ب(گزینه صحیح را انتخاب کنید.) 3 نمره(
۱۳ (آیا استفاده ناصحیح از نعمت ها ناسپاسی است؟ بله خیر
۱۴ (آیا با دوری از کارهای حرام می توان دین خدا را یاری کرد؟ بله خیر
۱۵ (آیا دلیل ترس از مرگ بی توجهی به جهان آخرت است؟ بله خیر
۱۶ (آیا خدا برای هدایت انسان ها افرادی را فرستاده است؟ بله خیر
۱۷ (آیا برای رسیدن به خوشبختی و سعادت دنیا و آخرت باید همه راه ها را خودمان تجربه کنیم؟ بله خیر
۱۸ (آیا حضرت زهرا)س(احکام و معارف دین را به زنان می آموخت و با گشاده رویی به پرسش های آن ها پاسخ می داد؟ بله خیر
ج( به سوالات زیر پاسخ دهید.) 11 نمره(
۱۹ ( تقلید در احکام دینی به چه معناست؟
۲۱ (دلیل ازدواج حضرت زهرا )س( با امیرالمومنین)ع( با وجود اینکه خواستگاران ثروتمند داشت چه بود؟
۲۱ (طبق فرمایش امام صادق)ع( دو مورد از اثرات صدقه دادن را بنویسید.
۲۲ (مرجع تقلید کیست و چه شرایطی دارد؟
۲۳ (پنج مورد از ویژگی های اخلاقی حضرت زهرا)س( را بنویسید.
۲۴ (با توجه به حدیثی از امام صادق)ع(نیکی به پدر و مادر چه تاثیری بر زندگی ما در دنیا و آخرت دارد؟
۲۵ (حالت مومنان و کافران را هنگام مرگ توضیح دهید.
بنویسید. » شکرگزاری عملی « ۲۶ (سخنی از امام صادق)ع( را درباره
۲۷ (شکر نعمت در برابر معلم و ناسپاسی نعمت در برابر معلم را بنویسید.
۲۸ (چه کسانی می توانند در پیمودن راه های سخت و طولانی راهنمای دیگران باشند؟چگونه؟
۲۹ (چرا حضرت زهرا)س(هرگز از امیرالمومنین )ع( چیزی درخواست نمی کرد؟